Vissen in de vijver van arbeid: communicatie met de arbeidsmarkt

Programma Platformbijeenkomst 21 en 22 november 2019 bekend

De drinkwatersector staat voor uitdagingen op het gebied van de arbeidsmarkt. Het Platform OR’en Waterbedrijven wil met de bestuurders meedenken over dit interessante en complexe vraagstuk. Deze jaarlijkse Platformbijeenkomst heeft dan ook als thema: de communicatie met de arbeidsmarkt. In samenwerking met de OR-vertegenwoordigers van WML en PWN, heeft het bestuur een interessant programma samengesteld met veel ruimte voor verdieping, inspiratie en ontmoeting.

Op de eerste dag staat onderling netwerken centraal. Aan de hand van pitches en het gesprek daarover informeren we elkaar over ontwikkelingen en OR-vraagstukken. Ook gaan de deelnemers in gesprek met Floor van den Heuvel, Programmamanager Duurzame Inzetbaarheid bij Werkgeversvereniging WENB/WWB.

Op de tweede dag belicht een aantal boeiende sprekers de communicatie met de arbeidsmarkt. Zij delen feiten, kansen, valkuilen en praktijkvoorbeelden. Projectmanager en onderzoeker bij het Researchcentrum voor Onderwijs en de Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht Annemarie Künn-Nelen verzorgt een inleiding met als titel Personeel nodig: aantrekken, herinrichten en inzetbaar houden! Marike Bonhof, lid van de directie van Vitens laat zien hoe Vitens communiceert met de arbeidsmarkt.

Aansluitend verzorgt het Jurre de Haan van GITP Medezeggenschap op de vrijdagmiddag een workshop over de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans die op 1 januari 2020 in werking treedt.

Geen categorie